ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Over het talenpracticum

Het Eerste Nederlandse Talenpracticum Amsterdam (ENTA) is rond 1950 opgericht en maakte lange tijd deel uit van een keten van ongeveer 10 talenpractica. Sinds 1 januari 2007 is het bedrijf in handen van mevrouw Renée Vos. Zij was al werkzaam bij het ENTA als docente Nederlands en Italiaans.

f-renee02De basisfilosofie bij het ENTA was en is dat mensen het best een taal leren door hen zelf intensief te laten spreken en hen hierop regelmatig te testen. Aanvankelijk werden alleen taalcursussen gegeven. In de loop der jaren zijn ook computertrainingen ontwikkeld. Onlangs is het aanbod nog verder uitgebreid.

In de eerste decennia richtte het ENTA zich hoofdzakelijk op de particuliere markt. Begin jaren 80 kwam er een nieuwe klantengroep in beeld: de reïntegratiemarkt. Bedrijfsverenigingen kregen in deze periode steeds vaker te maken met nieuwkomers die in de WAO belandden. Taal- en computercursussen leverden een bijdrage aan de reïntegratie en activering van deze mensen. Naast de bestaande cursussen ontwikkelde het ENTA ter ondersteuning van dergelijke trajecten cursussen voor telefoneren, notuleren en eenvoudige administratieve vaardigheden.
Daarnaast gingen ook andere bedrijven en gemeentelijke instellingen tot de klantenkring van het ENTA behoren.

f-hal02De onderscheidende factor van het ENTA in deze branche is de klantvriendelijkheid. Door het persoonlijke en het intensieve contact met de cursist is het ENTA een instituut waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht achtergrond, vooropleiding of niveau.

 
Het ENTA in de media: