ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Inburgering & NT2

Nu ook privélessen via Skype. Klik hier voor meer informatie: Skype.
Begin direct met het leren van een taal wanneer u maar wilt en waar u ook bent.

Voorbereiding op het Inburgeringexamen
f-groep01 Het ENTA biedt cursussen op maat die voorbereiden op het Basisexamen Inburgeren in het buitenland (A1) of het Inburgeringexamen in Nederland (A2).
U leert veel over de Nederlandse taal en de Nederlandse samenleving. Er wordt in deze lessen ook veel aandacht besteed aan spreken en luisteren. U leert dit direct gebruiken in de dagelijkse praktijk. Na het volgen van deze intensieve inburgeringcursus heeft u een goede slagingskans voor het Inburgeringexamen.
De cursussen kunnen ieder moment starten.

chdayVoorbereiding Staatsexamen NT2 (niveau I en II)
Vanaf elk niveau hebben we Nederlandse lessen om je goed voor te bereiden op het Staatsexamen NT2. In een vrijblijvende intake (en eventueel een schriftelijke test) kijken we naar het instapniveau. Daarna geven we een persoonlijk studieadvies. Instromen kan dan direct en op eigen niveau.

Er zijn 7 niveaus. Elk niveau is minimaal 30 uur in het practicum en kost € 445,–. Wie inschrijft voor meerdere niveaus tegelijk, ontvangt een korting.

1. Voor absolute beginners: niveau A0 naar A1.1
2. Voor beginners met enige voorkennis: niveau A1.1 naar A1.2
3. Voor beginners met meer voorkennis: niveau A1.2 naar A2.1
4. Voor gevorderden: niveau A.2.1 naar A2.2
5. Voor gevorderden plus: niveau A2.2 naar B1.1
6. Voor vergevorderden: niveau B1.1 naar B1.2 (Staatsexamen NT2-I)
7. Voor vergevorderden plus: niveau B1.2 naar B2 (Staatsexamen NT2-II)

Als er alleen geoefend hoeft te worden ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2, zijn de volgende cursussen geschikt:
– een combinatiecursus van 10 uur talenpracticum en 10 uur privéles: € 795,–
– een combinatiecursus van 10 uur talenpracticum en 20 uur privéles: € 1410,–
U oefent dan per vaardigheid (lezen, luisteren, spreken en schrijven) een examen. Het is ook mogelijk om aan 1 of 2 specifieke onderdelen van het examen te werken. Starten kan in overleg. Hierna heeft u een goed beeld van wat er van u verwacht wordt op het echte examen.

Maak een afspraak voor een gratis intake en persoonlijk studieadvies. Als u wilt, kunt u direct starten met de training.

Onze visie
Onze lessen staan altijd in het kader van het hier en nu. Hoe kun je zo functioneel mogelijk de grammatica en de woordenschat aanleren? Het doel is dan ook om het geleerde te kunnen toepassen in het dagelijks leven. Dit vraagt bij ieder niveau een andere benadering. Denk aan specifieke woordenschatuitbreiding, gericht op werksituatie, schoolgaande kinderen, actualiteiten, maatschappij en persoonlijke interesses. Er is ruimte voor eigen inbreng door de cursist.

Hoe je in het leven staat en hoe je de taal wil gebruiken hebben hun weerslag op de lessen. Onze lessen zijn daarom altijd nauw verweven met cultuur en maatschappij en uiteindelijk is dat waar het om draait bij inburgering: je thuis voelen in de taal en de maatschappij.