ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Bedrijven & Reintegratie

bloemen-geel-balie-c

In de loop der jaren is een goede samenwerking ontstaan met diverse instellingen op het gebied van re-integratie. Deze samenwerking is vaak succesvol gebleken doordat onze lesmethode in het talenpracticum en de flexibele lestijden het mogelijk maken, dat cursisten bij het ENTA op ieder moment kunnen starten op hun eigen niveau en in eigen tempo kunnen studeren. Onze taal- en computercursussen leveren al jarenlang een bijdrage aan de re-integratie en activering van veel mensen.

Ieder mens is anders en leert op een andere manier. Daarom houdt het ENTA bij ieder traject rekening met de manier, waarop de cursist het beste een taal en/of vaardigheid leert. Daarom ziet ieder traject er weer anders uit. Ook kunnen wij flexibel inspelen op specifieke wensen, problemen of beperkingen. Hierdoor kunnen wij cursisten uit zeer uiteenlopende doelgroepen en van alle niveaus een passend aanbod bieden. Een belangrijke schakel in het succes van alle trajecten is de persoonlijke benadering van iedere cursist. Ook cursisten die via andere lesmethodes barrières ondervinden, kunnen bij het ENTA participeren.

Voorbeelden van de diversiteit van onze cursistengroep:

 • Wij hebben veel ervaring met Nederlanders die bepaalde facetten van het Nederlands willen verbeteren, zoals bijvoorbeeld: spelling, stijl, grammatica, schrijfvaardigheid.
 • Veel anderstaligen die Nederlands willen leren of die hun Nederlands willen verbeteren op de verschillende onderdelen, uitspraak, conversatie, luisteren, lezen of schrijven, hebben met goede resultaten bij ons trainingen gevolgd.
 • Wij hebben veel cursisten opgeleid voor het Inburgeringsexamen of NT2-Staatsexamen.
 • Wij hebben speciale lessen ontwikkeld voor mensen die nog niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven.
 • Vele ouderen hebben met succes een cursus bij ons afgerond, mede door de extra aandacht die wij kunnen geven en doordat het leertempo zelf te bepalen is.
 • Vrouwen uit minderheidsgroepen in de samenleving. Zij voelen zich thuis bij het ENTA door de kleinschaligheid en de toegankelijkheid. Verder beschikt het ENTA over veel vrouwelijke docenten, waardoor mogelijke culturele beperkingen nauwelijks een rol spelen.
 • Minder validen vinden geen beperkingen bij het ENTA door de aanwezigheid van een lift. Het pand is rolstoeltoegankelijk.
 • Cursisten waarbij zwakbegaafdheid of psychische problemen een rol spelen. Voor hen is de lesmethode van het ENTA vaak een uitkomst, door de flexibele openingstijden en persoonlijke aandacht.

 

Procedure
U meldt een kandidaat bij ons aan voor een intake-gesprek. Deze intake is gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van de intake geven wij een persoonlijk advies en u ontvangt vervolgens vrijblijvend een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, dan kan de deelnemer direct starten met de cursus. Wij houden u tijdens het traject op de hoogte van de studievorderingen. Bij goed resultaat en voldoende presentie ontvangt de cursist aan het einde van het traject een verklaring of een certificaat.

 

BEDRIJVEN

Ontvangt u soms mail met spelfouten van uw medewerkers?
Wordt u wel eens onzeker als u brieven schrijft?
Of mankeert er niets aan uw Nederlands, maar vormt een andere taal een struikelblok?
Dan is het Talenpracticum uw geschikte partner!

Of het nu gaat om een individuele training of om groepslessen: wij denken met u mee en bieden de oplossing met een training die inspeelt op uw wensen. Met meer dan 60 jaar ervaring hebben wij keer op keer bewezen dat onze aanpak tot uitstekende resultaten leidt. Wij bieden:

 • lessen op maat
 • starten op elk moment en op ieder niveau
 • resultaat op korte termijn
 • lestijden, duur en intensiteit in overleg
 • individuele trainingen en groepslessen
 • plezier in de lessen
 • ook in companytrainingen

Door onze kleinschalige opzet en individuele aanpak kunnen wij veel persoonlijke aandacht geven aan cursisten van ieder niveau en iedere achtergrond.
Onze locatie is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wij beschikken over een lift.

Onze lessen
Al onze cursussen zoals vermeld op onze website kunnen wij op maat voor u maken.
Mocht u speciale wensen hebben die u niet op onze website terugvindt, neem dan even contact met ons op om dit te bespreken.
Wij bieden de meeste lessen aan als talenpracticum- of privélessen. Vaak is een combinatie van practicum- en privéles nuttig. Uitgebreide informatie over deze manier van lesgeven kunt u lezen bij lesmethode.

Groepslessen en/of in company
Deze zijn mogelijk op aanvraag.

Procedure
U meldt een kandidaat bij ons aan voor een intakegesprek. Deze intake is gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van de intake geven wij een persoonlijk advies en u ontvangt vervolgens vrijblijvend een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, dan kan kan er direct gestart worden met de cursus. Wij houden u tijdens het traject op de hoogte van de studievorderingen. Bij goed resultaat en voldoende presentie ontvangt de cursist aan het einde van het traject een verklaring of een certificaat.