ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Nederlands voor anderstaligen

f-cursist03Wilt u het NT2-diploma halen of het inburgeringsexamen doen en daarvoor lessen volgen? Woont u al jaren in Nederland, maar is uw Nederlands nog steeds niet perfect? Of bent u hier pas kort en wilt u de basis van de Nederlandse taal leren? Zijn er bepaalde aspecten van de Nederlandse taal die u graag wilt verbeteren?

Het ENTA is een taleninstituut waar u een cursus Nederlands als tweede taal op maat kunt volgen. Voor elk niveau hebben wij Nederlandse lessen van beginners tot vergevorderden. Het instapniveau overleggen wij in een vrijblijvende intake (en eventueel een schriftelijke test). Instromen kan dan direct en op eigen niveau. Er zijn 7 niveaus. Elk niveau is minimaal 30 uur in het practicum en kost € 445,–.

1. Voor absolute beginners: niveau A0 naar A1.1
2. Voor beginners met enige voorkennis: niveau A1.1 naar A1.2
3. Voor beginners met meer voorkennis: niveau A1.2 naar A2.1
4. Voor gevorderden: niveau A2.1 naar A2.2
5. Voor gevorderden plus: niveau A2.2 naar B1.1
6. Voor vergevorderden: niveau B1.1 naar B1.2 (Staatsexamen NT2-I)
7. Voor vergevorderden plus: niveau B1.2 naar B2 (Staatsexamen NT2-II)

IMG-20130712-WA0001

Voorbereiding Staatsexamen NT2 (niveau I en II)

Als er alleen geoefend dient te worden ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2 adviseren wij:
– een combinatiecursus van 10 uur talenpracticum en 10 uur privéles: € 825,–
– een combinatiecursus van 20 uur talenpracticum en 20 uur privéles: € 1600,–
In deze cursus oefent u per vaardigheid (lezen, luisteren, spreken en schrijven) een examen. Het is ook mogelijk om aan 1 of 2 specifieke onderdelen van het examen te werken. Starten kan in overleg. Hierna heeft u een goed beeld van wat er van u verwacht wordt op het echte examen.

Nederlands voor vergevorderden (B2, C1 en C2)
Wilt u uw Nederlands verder perfectioneren? Voor bijvoorbeeld werk of studie? Dan is het mogelijk om te werken aan schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en/of aan grammatica op niveau B2 of hoger.

Bij de cursus beter schrijven komen verschillende tekstvormen zoals e-mails, samenvattingen, brieven en rapporten aan bod. Teksten die u schrijft voor werk of studie kunnen in de les besproken worden om zo praktijkgericht mogelijk aan de slag te gaan. U leert informatie goed te ordenen in de tekst en standpunten en argumenten helder te verwoorden. De training wordt afgesloten met een eindtoets.
Studieprogramma: combinatie van talenpracticum en privéles. U krijgt een persoonlijk studieadvies na een gratis en vrijblijvende intake.

De cursus beter spreken is gericht op vlotter spreken, waarbij er vooral gelet wordt op nuances aanbrengen, uitdrukkingen gebruiken, woordenschat verdiepen en uitspraak perfectioneren. Ook hier staan praktijksituaties centraal.
Studieprogramma: combinatie van talenpracticum en privéles. U krijgt een persoonlijk studieadvies na een gratis en vrijblijvende intake.

Om spellingsregels te kunnen toepassen is een goed grammaticaal inzicht essentieel. De cursus grammatica helpt u om alle regels goed op een rijtje te zetten en flink hiermee te oefenen.
Studieprogramma: 30 uur talenpracticum voor € 445,– of 60 uur talenpracticum voor € 850,–.

Lesmethode
In het talenpracticum werkt u individueel op uw eigen niveau en in uw eigen tempo aan de diverse opdrachten. U krijgt daarbij de mogelijkheid om veel te spreken en te schrijven, waardoor u snel vorderingen boekt. Daarnaast wordt er uiteraard ook veel aandacht besteed aan het beter leren lezen en luisteren, zodat u op den duur moeiteloos de krant kunt lezen of het journaal kunt volgen.

Ook als u nog weinig Nederlands durft te spreken zijn de lessen in het talenpracticum een uitstekende manier van leren, want alleen de docent kan u horen. Mensen vinden het in een groepsles vaak moeilijk om hulp van de docent te vragen. In het talenpracticum krijgt iedereen echter wél de aandacht die hij of zij nodig heeft.
Tijdens de lessen is er altijd een taalcoach aanwezig die u begeleidt, test en helpt met de lesstof.

In de privélessen werkt u samen met een docent aan het verbeteren van uw Nederlands. Er wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen, waardoor de inhoud van de lessen zeer kan verschillen. Er kan bijvoorbeeld aandacht besteed worden aan uitspraak, spellen, het schrijven van zakelijke brieven of het geven van een spreekbeurt. De docent volgt uw niveau, tempo en interesse. Daardoor leert u de Nederlandse taal snel.

Twijfelt u nog? U kunt bij ons gratis en vrijblijvend een proefles volgen om te bekijken of de cursus Nederlands voor Anderstaligen iets voor u is.