ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu
 
 

Olga over de Engelse en Spaanse lessen

 
 

 

 

 

Na jarenlang twijfelen heb ik toch de stap gezet. Mijn laatste Engelse les op school was 30 jaar geleden. Sinds die tijd heb ik de wens gehad beter Engels te spreken en mijn schroom te overwinnen. Aangemoedigd door een aantal mensen om mij heen heb ik de stap naar het ENTA gezet. En wat een schot in de roos! Vriendelijke docenten die een professionele en veilige leeromgeving hebben gecreëerd. Ik ben in mijn eigen tempo aan de slag gegaan met de Engelse taal. Naast veel inhoudelijke kennis heb ik vooral geleerd dat ik geen schaamte hoef te hebben bij het maken van fouten. Het doel van het spreken van een andere taal is dat je met elkaar kunt communiceren en dat hoeft niet foutloos. Ondertussen werk ik iedere week een halve dag samen met een Engelse tuinman. Ik kan prima duidelijk maken wat ik wil zeggen. We lachen veel omdat we er niet altijd helemaal uit komen als het over plantnamen gaat. Want wat is een Madeliefje in het Engels? Als je maar lol hebt…….

Tijdens de jaren dat ik bezig was met Engelse les hebben mijn partner en ik een huis gekocht in Spanje. Ik besloot de Engelse les te stoppen en over te stappen naar de Spaanse les. Daar waar ik met Engels kon instromen in les 51, moest ik met Spaans echt beginnen met les 1. Wat een plezier heb ik daarvan gehad. Ik ben gekomen tot les 60. Doordat wij steeds langere periodes in Spanje verbleven, moest ik stoppen met de lessen in Amsterdam. Ik kon het niet meer combineren met mijn werk in Nederland. In Spanje doe ik mijn best te spreken met de lokale bevolking. Volle zinnen maken is moeilijk, maar met losse woorden kan ik prima duidelijk maken wat ik bedoel. De Spanjaarden die zien dat ik mijn best doe om hun taal te spreken, reageren vaak enthousiast. Een mooiere aanmoediging kun je niet hebben. Ik blijf oefenen en die volzinnen gaan vanzelf een keer komen!

Dank je wel ENTA voor de rustige en veilige leeromgeving, voor de professionele en coachende begeleiding van de vakbekwame docenten. Dank voor deze fijne leerervaring die ik niet meer zal vergeten. Thank you! Muchas gracias!

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.