ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Leren lezen en schrijven

f-groep04Heeft u moeite met lezen en schrijven, of kent u iemand die nog helemaal niet kan lezen en schrijven? Het ENTA heeft speciaal voor deze groep een lesmethode ontwikkeld en het bijbehorende cursusmateriaal gemaakt. In de loop der jaren heeft het ENTA veel ervaring opgedaan met het alfabetiseren van Nederlanders, maar ook van nieuwkomers die in Nederland of in het thuisland geen of nauwelijks onderwijs hebben genoten. Onze persoonlijke aanpak en intensieve begeleiding zorgen al snel voor goede resultaten. Via onze intensieve methode is het zelfs mogelijk gebleken in ca. 30 uur privéles te leren lezen en schrijven.
Veel kunnen oefenen en herhalen is van groot belang. Daarom geven wij de cursisten naast de lessen de gelegenheid om extra te oefenen, de lessen te herhalen en ook huiswerk te maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een cursus bij ons te volgen. De een wil misschien beter een brief van de gemeente kunnen lezen, formulieren in kunnen vullen, de vertrektijden op het station kunnen lezen of gebruiksaanwijzingen kunnen begrijpen, terwijl de ander de kinderen wil kunnen helpen bij hun huiswerk. Daarom houden wij in de lessen veel rekening met persoonlijke achtergronden en interesses van onze cursisten, zodat zij door de lessen nieuwsgierig raken naar alles wat met schrift te maken heeft. Bovendien krijgen zij gaandeweg steeds meer zelfvertrouwen. Dit laatste punt speelt een belangrijke rol. Onze cursussen kunnen helpen de angst voor het schrijven weg te nemen en zelfs plezier te beleven aan het lezen en schrijven!