ENTA
Koningsplein 1 - 3e etage
1017 BB Amsterdam
020 622 9376
info@talenpracticum.eu

Nederlandse les als excursie

Marc over zijn korte workshop Nederlands bij het Talenpracticum Amsterdam
Great Dutch language class at Eerste Nederlandse Talenpracticum Amsterdam. I came to Amsterdam for a medical conference and thought it would be helpful to have an orientation to the Dutch language. The course I took at Eerste Nederlandse Talenpracticum Amsterdam was a great introduction. My instructor Vivian was enthusiastic and gave me a personalized practical lesson that provided the necessary and practical knowledge to better enjoy my stay in Amsterdam and navigate the city. It was a great experience and a great start to learning a new language on site in beautiful Amsterdam.
See you next time. Will look for more reasons to visit Holland!
Olga over de Engelse en Spaanse lessen

 

Na jarenlang twijfelen heb ik toch de stap gezet. Mijn laatste Engelse les op school was 30 jaar geleden. Sinds die tijd heb ik de wens gehad beter Engels te spreken en mijn schroom te overwinnen. Aangemoedigd door een aantal mensen om mij heen heb ik de stap naar het ENTA gezet. En wat een schot in de roos! Vriendelijke docenten die een professionele en veilige leeromgeving hebben gecreëerd. Ik ben in mijn eigen tempo aan de slag gegaan met de Engelse taal. Naast veel inhoudelijke kennis heb ik vooral geleerd dat ik geen schaamte hoef te hebben bij het maken van fouten. Het doel van het spreken van een andere taal is dat je met elkaar kunt communiceren en dat hoeft niet foutloos. Ondertussen werk ik iedere week een halve dag samen met een Engelse tuinman. Ik kan prima duidelijk maken wat ik wil zeggen. We lachen veel omdat we er niet altijd helemaal uit komen als het over plantnamen gaat. Want wat is een Madeliefje in het Engels? Als je maar lol hebt…….

Tijdens de jaren dat ik bezig was met Engelse les hebben mijn partner en ik een huis gekocht in Spanje. Ik besloot de Engelse les te stoppen en over te stappen naar de Spaanse les. Daar waar ik met Engels kon instromen in les 51, moest ik met Spaans echt beginnen met les 1. Wat een plezier heb ik daarvan gehad. Ik ben gekomen tot les 60. Doordat wij steeds langere periodes in Spanje verbleven, moest ik stoppen met de lessen in Amsterdam. Ik kon het niet meer combineren met mijn werk in Nederland. In Spanje doe ik mijn best te spreken met de lokale bevolking. Volle zinnen maken is moeilijk, maar met losse woorden kan ik prima duidelijk maken wat ik bedoel. De Spanjaarden die zien dat ik mijn best doe om hun taal te spreken, reageren vaak enthousiast. Een mooiere aanmoediging kun je niet hebben. Ik blijf oefenen en die volzinnen gaan vanzelf een keer komen!

Dank je wel ENTA voor de rustige en veilige leeromgeving, voor de professionele en coachende begeleiding van de vakbekwame docenten. Dank voor deze fijne leerervaring die ik niet meer zal vergeten. Thank you! Muchas gracias!
Op vakantie? Eerst een taalcursus!

Heb je al vakantieplannen gemaakt voor deze zomer? Voor het eerst naar Spanje? Een culturele rondreis door Italië? Of kijk je er naar uit om ook dit jaar een aantal weken in Frankrijk door te brengen? Wanneer je dan Spaans, Italiaans of Frans spreekt, kan dat een wereld van verschil maken.

Het is nu nog mogelijk om voor de zomervakantie een eerste stap te maken of om je taalniveau te verhogen. Als beginner kun je direct starten met een cursus Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees of bijvoorbeeld Italiaans. Je kunt dan deze zomer al behoorlijk uit de voeten tijdens je vakantie. Heb je al enige kennis? Dan ben je nog in de gelegenheid om voor de zomer je taalniveau te verhogen. Bijvoorbeeld niet alleen een broodje kunnen bestellen bij de bakker, maar ook een praatje kunnen maken over de omgeving of het weer. Je leert bij ons op je eigen niveau en in je eigen tempo een vreemde taal.

Een intensieve weekcursus is ook mogelijk. Je krijgt dan van maandag tot en met vrijdag in totaal 25 uur les. Bel snel voor een gratis proefles om nog voor je vakantie een taalcursus te kunnen volgen.

 

Talenpracticum Amsterdam: 020 – 6229376 (op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 20.00 uur en op dinsdag en vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur).
Nederlands leren lezen en schrijven voor Nederlandstaligen

Kent u iemand die nog niet (of niet goed) kan schrijven of lezen maar dat wel graag wil leren?
Het Eerste Nederlandse Talenpracticum Amsterdam (ENTA) biedt Nederlandse lessen aan in de breedste zin van het woord. Er zijn cursussen op alle niveaus voor mensen die Nederlands leren als tweede taal (NT2) en voor mensen met Nederlands als moedertaal (NT1). Ook wie nog veel moeite heeft met lezen en schrijven of nog helemaal niet kan lezen en schrijven in het Nederlands kan bij het Talenpracticum Amsterdam een cursus volgen.

Waarom leren lezen en schrijven?

Beter Nederlands kunnen lezen en schrijven helpt bijvoorbeeld bij de dagelijkse boodschappen, als u formulieren voor instanties in moet vullen of om brieven van de gemeente te kunnen begrijpen, om een mailtje te kunnen schrijven naar familie, bij het reizen met het openbaar vervoer of om gewoon bij het wandelen de straatnaamborden te kunnen lezen.


Snel vorderingen maken met individuele cursus

Laaggeletterden die de stap willen wagen om Nederlands te leren lezen en schrijven kunnen het Talenpracticum Amsterdam eerst bezoeken voor een kennismakingsgesprek. Dit is uiteraard gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunnen wij veel vertellen over de cursus Nederlands. Omdat wij gespecialiseerd zijn in individuele cursussen kunnen de lessen op ieder moment starten. Cursisten volgen lessen in hun eigen tempo en op zelf gekozen lestijden. Het individuele karakter maakt de lessen laagdrempelig en de begeleiding heel persoonlijk.

Kent u mensen die (beter) Nederlands willen leren lezen en/of schrijven?

Het Talenpracticum Amsterdam is van maandag t/m vrijdag bereikbaar op nummer 020 6229376.